"Малятко ТВ" вимагає конкурсу на частоти "Інтера"

Менеджмент каналу "Малятко ТБ" звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою виставити частоти телеканалу "Інтер" на відкритий конкурс

Про це на прес-конференції розповів директор дитячого телеканалу "Малятко ТБ" Володимир Кметик, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Телеканал "Малятко" звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з вимогою оголосити конкурс на технічний телевізійний канал УТ-3, на якому зараз веде мовлення телеканал "Інтер", - сказав Кметик.

За його словами, чинна законодавча база вимагає від Нацради виставити частоти телеканалу на конкурс, якщо їхній власник своєчасно не звернеться з відповідним запитом, а представники "Інтера" цього досі не зробили.

"По всім вимогам закону "Про телебачення і радіомовлення", для продовження ліцензії телеканалу "Інтерслід було звернутися в проміжку часу від 240 до 180 днів (до дати завершення діючої ліцензії, - Ред.) до Нацради з проханням про продовження. В іншому випадку Нацрада має оголосити конкурс", - зазначив директор "Малятко ТБ".

Він уточнив, що Нацрада має оголосити конкурс за власним рішенням або на підставі звернень телерадіоорганізацій.

"Після мого звернення він зобов'язаний це зробити", - зазначив Кметик.

Втім, Нацрада поки не встигла відреагувати на його звернення, оскільки відповідний лист було направлено регулятору тільки в п'ятницю.

"Хочеться вірити, що дискусія розпочата, і в цьому випадку наше звернення до Нацради і судові інстанції є спробою перевести її в правову площину... Сподіваюся, що вперше за 20 років Україна отримає можливість провести публічну дискусію про роль і місце телевізійних медіа в житті суспільства: з якою метою вони створюються, які завдання виконують, крім політичних", - сказав Кметик.

У той же час він не відповів на питання про те, чи буде претендувати "Малятко ТБ" на частоти "Інтера" у разі їхнього виставлення на конкурс.

Нагадаємо, що термін дії ліцензії на мовлення телеканалу "Інтер" закінчується 1 липня. Минулого тижня Нацрада перенесла на 28 травня розгляд цього питання "з-за нових фактів", повідомлених йому присутніми на засіданні народними депутатами.

Як відомо, народний депутат Микола Княжицький під час виступу у Верховній Раді звернувся до парламентаріїв з проханням оголосити відкритий конкурс на частоти "Інтера". За його словами, "Інтер" уже кілька разів порушував чинне законодавство. Зокрема раніше "Інтер" отримав ліцензію на мовлення протягом 20 годин на добу, хоча трансляції його телепередач відбуваються 24 години. Крім того, Княжицький наголосив, що засновниками каналу є іноземні юридичні особи, що суперечить чинному Господарському кодексу України.