Соратник Нємцова пропонує зробити Крим спільним для України і Росії

Анексію Криму можна вирішити шляхом створення на півострові території, на яку поширюватиметься суверенітет і Росії, і України

Про це заявив російський правозахисник, член Бюро Федеральної політради партії "РПР-ПАРНАС" Ілля Яшин, соратник вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова сьогодні на брифінгу в Києві, передає Еспресо.TV.

За словами Яшина, Путін увійде в історію як президент, при якому українці і росіяни стали ворогами в першу чергу через анексію Криму.

Російський опозиційний політик бачить вихід із ситуації шляхом створення у Криму території, на яку поширюватиметься суверенітет і Росії, і України.

"Крим був приєднаний до Росії кримінальним шляхом. Фактично, мова йшла про окупацію. Однак ми розуміємо, що на території Криму є значна частина людей, які підтримували цю операцію. Повністю ігнорувати їхню позицію дуже небезпечно, оскільки це може призвести до кровопролиття... Я цілком допускаю, що одним з можливих варіантів виходу з цієї кризи може бути створення такої території в Криму, на яку поширювався би суверенітет Росії і суверенітет України, якщо це буде влаштовувати наших українських друзів і гарантуватиме, що кров не буде проливатися. Тобто створення такого українсько-російського Гонконгу. Якщо цей варіант буде нормально і дружньо сприйматися українським суспільством, я впевнений, що ми зможемо переконати російське суспільство в прийнятності такого компромісу", - сказав Яшин.