У Києві до зубів озброєний чоловік узяв у заручники свого сина

У Києві чоловік, аби уникнути відповідальності за злочин, узяв у заручники свого ж сина

Про це повідомляє прес-служба МВС України, передає Еспресо.TV.

Аби не нести відповідальність за злочин, зловмисник забарикадувався у квартирі родича на вул. Ентузіастів, що в Дніпровському районі столиці. Перебуваючи у помешканні разом зі своїм малолітнім сином, чоловік у разі штурму погрожував застосувати вогнепальну зброю та вибухівку. У ході проведення тривалих перемовин батько відпустив дитину, яку тримав у якості заручника. Згодом його самого також затримали.

“У вересні 2014 року кілька чоловіків, серед яких був і теперішній 41-річний затриманий, зі зброєю в руках приїхали на територію одного з дачних кооперативів, розташованих на території Оболонського району столиці. Зловмисники назвалися бійцями одного з добровольчих батальйонів, хоча насправді цю інформацію не підтверджено. При затриманні нападники погрожували правоохоронцям застосуванням зброї. Після затримання у них було вилучено автомат, два пістолета, 400 набоїв різного калібру та гранату. Експертиза підтвердила, що вилучені речі є зброєю та боєприпасами”, - йдеться у повідомленні МВС.

Троє затриманих були відпущені під особисте зобов’язання, ще один – нині затриманий 41-річний чоловік – тоді був відпущений під домашній арешт. Проте 15 травня цього року Оболонський районний суд Києва надав дозвіл на затримання підозрюваного.

Фото: mvs.gov.ua

“25 травня працівники міліції прийшли за встановленим місцем його проживання. Однак киянин забарикадувався у квартирі, а свого малолітнього сина тримав у якості заручника. Не бажаючи здаватися органам правосуддя, чоловік погрожував застосувати вибуховий пристрій та зброю”, - розказали у МВС.

Перемовини з громадянином тривали 5 годин. Працівникам міліції вдалося звільнити дитину. Згодом самого зловмисника теж було затримано.

У його квартирі правоохоронці виявили та вилучили майже 700 набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45 та 7,62 мм, предмет, зовні схожий на автомат Калашникова, 9 магазинів до нього, три мобільні телефони.  

Нагадаємо протягом кількох днів заручників захоплювали на Харківщині та на Одещині