У Києві поховали героя АТО Темура Юлдашева

У Києві на Лук'янівському військовому кладовищі попрощалися з командиром батальону "Темур"

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

У вівторок, 26 травня, у Києві на Лук'янівському військовому кладовищі поховали командира батальону "Темур" Темура Юлдашева.

Попрощатися з героєм прийшли близько 250 людей - рідні, близькі, військові побратими. Також на похороні були присутні сестра Надії Савченко - Віра і народний депутат Антон Геращенко, який пообіцяв, що всі необхідні документи будуть оформлені, діти Темура Юлдашева отримають безкоштовну освіту, а самого бійця, за його словами, нагородять званням Героя України.

Нагадаємо, раніше дві експертизи ДНК підтвердили смерть комбата самооборони Луганська Темура Юлдашева.

Юлдашев є тренером-штангістом, чемпіоном з важкої атлетики. Він першим зібрав добровольчий батальйон для захисту Луганська від проросійських бойовиків. 

Практично весь квітень він і його бійці патрулювали центр і околиці Луганська, не даючи чинити злочини сепаратистам з руху "Луганська Гвардія", одним із керівників якого був депутат обласної ради Арсен Клінчаєв. 

Після офіційного оформлення батальйону "Темур" Юлдашева та його добровольців відправили в школу міліції в місто Щастя Луганської області, для проходження підготовки. Однак на під'їзді до міста Юлдашева викрали терористи. Сталося це наприкінці квітня. Його утримували в захопленій будівлі СБУ. Загинув командир "Темура" 24 серпня під Савур Могилою.

Еспресо.TV пропонує почитати та подивится інтерв`ю з Темуром Юлдашевим, записане 16 червня 2014 року.