Укрексімбанк домовився з кредиторами щодо реструктуризації євробондів на $1,5 млрд

Успішне завершення переговорів між АТ "Укрексімбанк" та спеціальним комітетом його кредиторів по перепрофілюванню трьох випусків єврооблігацій банку з погашенням у 2015, 2016 і 2018 роках на загальну суму близько $1,5 млрд є першим кроком у переговорах щодо реструктуризації боргу України

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передає Еспресо.TV.

"Результати переговорів повністю відповідають завданням програми співробітництва України з МВФ та демонструють прихильність України до пошуку в рамках її переговорів щодо реструктуризації боргу взаємоприйнятних для країни та її кредиторів рішень. Ми закликаємо кредиторів "Укрексімбанку" підтримати запропоновані умови репрофілювання облігацій у ході майбутнього процесу отримання згоди", - йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що перепрофілювання облігацій "Укрексімбанку" сприятиме досягненню першої мети боргової операції, окресленої у програмі співробітництва України та МВФ.

"Ми очікуємо продовження переговорів із власниками інших інструментів комерційного зовнішнього боргу, що входять до периметру боргової операції України. Міністерство фінансів підкреслює, що задля досягнення завдань програми співробітництва з МВФ реструктуризація суверенного боргу матиме на меті також зменшення розміру боргу та витрат на його обслуговування", - зазначили у прес-службі.