З моменту свого створення "Інтер" отримував ліцензію незаконно, - Кметик

Директор "Малятко ТБ" Володимир Кметик повідомив, що телеканал "Інтер" з моменту свого заснування отримував ліцензію незаконно

Про це він сказав у ефірі програми Еспресо.TV "Година "ЧЕ" з Єгором Чечериндою.

"1996 року телеканал "Інтер" незаконно отримав ліцензію на телеканал "УТ-3" і забрав цей телеканал в обласних державних телерадіокомпаній, які донині не можуть звести кінці з кінцями, тому що їх позбавили такого ресурсу. Я, будучи директором Львівської ДТРК, подав в знак протесту у відставку після цього.

Але нині все чітко: я звернувся, як керівник телерадіокомпанії "Малятко" з проханням дотримати норми закону, які передбачають, що нову ліцензію "Інтеру" можна давати виключно на підставі проведеного конкурсу. Цього зроблено не було.

2001-2011 року "Інтер" отримував ліцензію в результаті змови. Йому переоформляли її і конкурсу не оголошували. Нині, я хочу вірити, що українське суспільство зобов'яже членів Нацради ну хоча б іменем тих, хто кладе на це життя, дотриматися закону і провести діяльність "Інтера" відповідно до чинного законодавства – оголосіть конкурс", - наголосив Володимир Кметик.

За його словами, суспільство має право на вибір.

"І дайте суспільству висловитися, чи хоче він, щоб там був "Інтер" – нема питань, хочете, щоб був другий громадський канал – ще краще, щоб канал про культуру - іще краще, але проведіть відповідно до чинного законодавства конкурс. Якщо цього не буде, то ми знову будемо робити щось там під столом, а це, перепрошую, далеко до стандартів свободи слова", - зазначив Кметик. 

Читайте також: Голова Нацради назвав три основні претензії до "Інтера".

Раніше народний депутат України Антон Геращенко повідомив, що телеканал "Інтер" може належати російським банкам, які контролює Володимир Путін.

Нещодавно комітет Верховної Ради з питань національної безпеки визнав, що діяльність телеканалу "Інтер" та газети "Вести" загрожує національній безпеці України.

Крім того, під час засідання Ради народний депутат від "Народного фронту", голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький вимагав заборонити "Інтеру" продовжувати ліцензію.

За його словами, закон забороняє видавати ліцензію іноземним телерадіокомпаніям, якими є усі власники телеканалу "Інтер".

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відклала розгляд питання щодо продовження ліцензії "Інтеру".

МВС проводить досудове розслідування щодо "Інтера".