Суд помістив російського фашиста з "Легіону Вервольф" під домашній арешт

Житомирський суд постановив помістити засновника російської фашистської організації "Легіон Вервольф" замість СІЗО під домашній арешт

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Слідчим відділом Житомирського міськвідділу МВС 25 травня було внесено на розгляд суду клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу для затриманого 47-річного підозрюваного у вигляді тримання під вартою. Однак суд постановив помістити його під домашній арешт.

Правоохоронці оскаржують це рішення.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала засновника російської фашистської організації "Легіон Вервольф". Він попався на незаконній торгівлі зброї із зони АТО.

Слідство встановило, що зловмисник багато років прожив у Росії, де він відомий як засновник російської фашистської організації "Легіон Вервольф". Затриманий неонацист раніше був двічі судимий на території Російської Федерації - за спробу підірвати спорткомплекс "Олімпійский" під час єврейського фестивалю та за зберігання наркотиків. Одного разу він отримав вирок й в Україні за виготовлення, збут і поширення порновідеопродукції за участі неповнолітніх хлопчиків.

"Повернувшись в Україну, зловмисник поселився в районному центрі на Житомирщині та навіть став політичним радником однієї з громадських організацій регіону. З початку 2015 року він налагодив постачання зброї та боєприпасів з району проведення антитерористичної операції для незаконного перепродажу", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала торгівця зброєю під час спроби збуту двох гранат Ф-1. У ході обшуків правоохоронці також вилучили переобладнаний під травматичні набої пістолет "Беретта" та ще одну бойову гранату.