Російський чиновник "отримав по шапці" за розповідь про відмову від "Містралей"

Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін оголосив сувору догану чиновнику ВПК Олегу Бочкарьову за слова про відмову Росії від "Містралів"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсантъ".

Про відмову від французьких кораблів, поставки яких Російської Федерації були заблоковані після введення санкцій за військову агресію на Донбасі, Бочкарьов повідомив в Татарстані в ході бесіди з журналістами на конференції "Інформаційні технології на службі оборонно-промислового комплексу".

Відповідаючи на питання про долю вертольотоносців, заступник голови ВПК заявив, що відмова Росії від кораблів вже "доконаний факт", і підкреслив, що залишилося тільки одне питання - "про суму грошей, які мають бути повернуті РФ". 

Франція зреагувала стримано. Офіційний представник корпорації DCNS (відповідає за будівництво Mistral) Еммануель Годе заявив, що йому заборонено коментувати тему до початку офіційних переговорів про визначення обсягу коштів, що повертаються при розірванні контракту. 

У Москві слова Бочкарьова офіційні особи (зокрема, представники "Рособоронекспорту") не коментували.

Однак, як стало відомо виданню, вже вчора заяви Олега Бочкарьова обернулися для нього суворою доганою від безпосереднього начальника, голови колегії ВПК і віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, який дізнався про одкровення свого підлеглого під час відвідування Балтійського заводу в Санкт-Петербурзі. Відзначається, що приводом для догани стали не тільки публічні заяви, але і "фактичні помилки".

"За словами високопоставленого джерела в уряді, на цьому тижні переговори по Mistral за участю пана Готьє не планувалися, а сам пан Бочкарьов, що відповідає в колегії ВПК за питання поставок техніки для ВДВ і сухопутних військ, жодного разу до переговорного процесу не притягувався. Дмитро Рогозін у зв'язку з інцидентом доручив розробити регламент спілкування з пресою, за яким давати коментарі його підлеглі зможуть тільки з особистого дозволу голови колегії", - пише видання.