У Білорусі судитимуть режисера за "косметичку "Нічних вовків"

Білоруська влада заступилася за "Нічних вовків" та викликала до суду правозахисницю і режисерку через символічний перформанс під російським посольством

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Правозахисниця Катерина Садовська і режисер документальних фільмів, активістка Ольга Ніколайчик були викликані до Центрального районного суду Мінська. Причиною стала акція жінок, влаштована 29 квітня біля російського посольства. Туди Ольга Ніколайчик віднесла пакет з жіночими речами, який назвала "косметичка "Нічних вовків". Катерина Садовська спостерігала за подією як правозахисник.

Щоб отримати "косметичку", з російського посольства ніхто не вийшов, і жінки залишили пакет біля входу і пішли. Але пізніше їх наздогнав міліціонер, який охороняв посольство, і забрав їхні документи. З повісток до суду правозахисник і режисер дізналися, що вони нібито порушили правопорядок.

"Гадаю, це робиться на замовлення російського посольства. Тим часом ми нікого не ображали, не лаялися і опору не чинили. Залишили наші подарунки біля посольства, крикнули "Слава Україні!" і пішли. Це був перформанс проти приїзду до нас цих російських "Нічних вовків", - сказала Ольга Ніколайчик.

Нагадаємо, що після того, як пропутінські байкери намагалися перетнути кордон із Польщею, у коментарі російському пропагандистському каналу один із байкерів Андрій Бобровський зазначив, що польські прикордонники обшукували "вовків" три години. Багато жартів у мережі викликала фраза байкера про те, що їх "обшукували ретельно, кожну шкарпетку і косметичку".