У Генпрокуратуру набрали спеціальний відділ, щоб шукати у себе корупціонерів

Генеральна прокуратура завершила набір кадрів в управління Генеральної інспекції, яка займатиметься розслідуванням правопорушень працівників відомства

Про це під час брифінгу в Генпрокуратурі розповіла очільник цього управління Ірина Діденко, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Для очищення органів прокуратури зроблено перший крок - створено управління з розслідування кримінальних проваджень в прокуратурі інформаційної безпеки. Іншими словами, створюється Генеральна інспекція, яка є самостійним підрозділом, який покликаний подолати внутрішню корупцію всередині нашої системи", - зазначила Діденко.

За її словами, новостворена Генеральна інспекція буде підзвітна генпрокурору, заступнику і громадськості та складатиметься з двох відділів. Перший відділ здійснюватиме моніторинг відповідності майнового стану працівників прокуратури до їхнього фактичного способу життя. Другий відділ буде слідчим, який займатиметься розслідуванням кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури.

Діденко розповіла, що наразі завершено підбір кадрів до Генеральної інспекції.

Керівник Генеральної інспекції запросила бізнесменів прийти в ГПУ і розповісти про корупційні схеми, які їм відомі. За її словами,  незабаром це можна буде зробити анонімно, оскільки через декілька днів на сайті ГПУ з'явиться лінк на ресурс, де можна буде анонімно повідомити про корупційні схеми.