В Україні 15 росіян очікують суду за терористичну діяльність

В українських судах сьогодні перебуває 15 справ стосовно громадян Російської Федерації за звинуваченнями у терористичній діяльності на території України

Про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в рамках міжнародної конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб", передає Еспресо.TV із посиланням на РБК-Україна.

"Вони заарештовані українським судом. Два громадянина Росії - військовослужбовців ГРУ РФ зараз перебувають під арештом, але їм надають всю необхідну медичну допомогу і вчора за погодженням з МЗС України їх відвідав російський консул. Тобто, рівно через 3 доби після арешту ми застосували європейську норму допуску консула держави до своїх військовослужбовцям", - заявив Наливайченко.

Він нагадав, що кримінальні провадження щодо російських військових розслідуються за статтею "тероризм".

"Зараз в українських судах 15 обвинувальних вироків стосовно громадян Російської Федерації за такими ж звинуваченнями, за такі ж злочини", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, завідувач консульського відділу посольства Росії в Україні Олексій Грубий потрапив до двох спецпризначенців, яких затримали на Луганщині, 26 травня.