Черговий "гумконвой" з Росії вже прямує в бік українського кордону

Автомобільна колона Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії з "гуманітарною допомогою" вирушила на Донбас

Про це повідомили журналістам в Національному центрі управління в кризових ситуаціях (НЦУКС) російського МНС, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"О 4:00 понад 100 автомобілів вийшли з Донського рятувального центру МНС і прямують у бік державного кордону", - розповів співрозмовник інформагенції.

Машини везуть понад 1000 тонн "гуманітарної допомоги". У МНС Росії запевняють, що серед вантажів продукти харчування, в тому числі макаронні вироби, олія, манна, пшенична, рисова, перлова і гречана крупи, а також будівельні матеріали для проведення відновлювальних робіт і медикаменти загального призначення для медустанов.

"Перед кордоном колона розділиться на дві приблизно рівні частини, одна з яких вирушить у Донецьк, інша - в Луганськ, пройшовши всі необхідні митні процедури на двох прикордонних пунктах пропуску - "Донецьк" і "Матвєєв Курган", - заявили в НЦУКС. 

Цей конвой буде вже 28-м.

Нагадаємо, нещодавно бойовики визнали, що в черговому незаконному "гуманітарному конвої" їм доставили запасні частини до техніки.