Полковник МВС Таджикистану приєднався до сирійських терористів "Ісламської держави"

Командир спецзагону МВС Таджикистану полковник Гулмурод Халімов приєднався до терористичної організації "Ісламська держава"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Русскую службу ВВС.

Командир спецзагону ЗМОП МВС Таджикистану полковник Гулмурод Халімов заявив, що приєднався до терористів "Ісламської держави". Силовик вважався зниклим з кінця квітня, але нещодавно у мережі з’явився відеозапис, де він розповідає про своє нове покликання.

На ролику, ймовірно зробленому в Сирії, Халімов розповідає, що приєднався до джихадистів у знак протесту проти політики влади, яка не дозволяє здійснювати намаз (канонічну молитву) і носити ісламський одяг. Звернення полковника зроблено російською мовою.

Останнім часом ЗМІ Таджикистану повідомляють, що перед втечею до Сирії Халімов збирав інформацію про діяльність цього ісламістського угрупування, її ідеї та структуру.

Офіційна влада не коментує відео.

Нагадаємо, що саме ці бойовики захопили сирійське античне місто Пальміра та іракське місто Рамаді. Там вони жорстоко вбивають мирних жителів.

"ІДІЛ", або "ІД", - це міжнародна ісламістська сунітська терористична організація, що діє переважно на території Сирії та Іраку. З 2013 року діє як невизнана держава зі штаб-квартирою в сирійському місті Ракка. На контрольованій "ІДІЛ" території, за оцінкою на вересень 2014 року, проживало принаймні 8 млн людей.