Порошенко каже, що за рік Росія змінила весь світ

Президент України наголосив, що рік російської агресії вплинув на весь світ

Про це глава держави сказав під час виступу на 8-му Київському безпековому форумі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Порошенка.

"Вісім років тому ніхто уявити не міг, що безпека стане настільки важливою для існування не лише України, а під загрозу буде поставлена безпека регіону, Європи та всього світу", - зазначив він.

Глава держави зауважив, що останній рік показав: старі формати безпеки, які були розроблені після Другої світової війни, не працюють.

"Був розроблений механізм Ради безпеки ООН, однак він не працює, коли один із постійних членів виявляється агресором і має можливість, застосовуючи право вето, заблокувати ефективні заходи", - сказав він і додав, що запропонований ним механізм розміщення миротворчої місії під егідою ООН стане лакмусовим папірцем.

Порошенко відзначив, що наразі потрібно шукати нові системи безпеки.

"Світ шукає нові форми, щоб забезпечити безпеку. Розвиток подій після підписання Мінських угод доводить, що нам потрібен ефективний механізм імплементації Мінських домовленостей. Бо слово і підпис, які працювали раніше, більше не працюють", - наголосив Президент.

У РНБО сьогодні розповіли, що після підписання Мінських угод терористи більше ніж 5000 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Як повідомлялося, сьогодні стартував "Київський безпековий форум". Серед спікерів - Арсеній Яценюк, Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Павло Клімкін, Наталія Яресько, Міхеїл Саакашвілі та багато високопоставлених гостей з інших країн

На форумі Порошенко зауважив, що Росії не потрібен був Крим - агресія проросійських бойовиків спрямована на захоплення всієї України.