Путін заявив, що "чесного" Блаттера з ФІФА хочуть прибрати "знахабнілі" американці

Володими Путін вважає, що таким чином США мають на меті позбавити Росію права на проведення ЧС-2018

Коментарі стосовно останніх подій навколо ФІФА сьогодні з'явилися на офіційному сайті російського президента, повідомляє Еспресо.TV.

"В п'ятницю повинні відбутися вибори президента ФІФА, і пан Блаттер має всі шанси бути переобраним. І ми знаємо про той тиск, який на нього чинився з метою заборонити проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії", – заявив Путін.  

Крім цього на його думку арешти високопосадовців ФІФА, що сталися у Швейцарії у середу, є грубим порушенням владою США міжнародного права.

"Ці чиновники не є громадянами США, і якщо якась подія сталася, то не на території Сполучених Штатів, і США не мають до цього ніякого стосунку. Це явна спроба не допустити переобрання пана Блаттера на пост президента ФІФА, що є грубим порушенням принципу функціонування міжнародних організацій", – впевнений Путін.

Нагадаємо, що у середу за підозрою у хабарництві було затримано дев'ятьох високопосадовців ФІФА, яких також підозрюють у махінаціях під час виборів країн-господарок ЧС-2018 та ЧС-2022, які отримали Росія та Катар відповідно. За попередніми оцінками загальна сума корупційних оборудок у ФІФА може сягнути $10 млрд.