Регламентний комітет переніс розгляд подання Шокіна проти Клюєва

Ухвалено рішення провести в п'ятницю вранці робочу нараду й визначити алгоритм подальших дій

Регламентний комітет не ухвалив жодного рішення після слухання справи щодо подання Генпрокуратури про зняття недоторканності з нардепа Сергія Клюєва, передає Еспресо.TV.

Пропонувалося провести закриту частину засідання, під час якої прокуратура повинна була би надати комітету докази, які є таємницею слідства. Пропонувалося, щоби на закрите засідання були запрошені всі члени комітету, перший заступник Генпрокурора і представники апарату ВР для ведення стенограми.

Клюєв, у свою чергу, вимагав, щоб його також пустили на закрите засідання разом із його адвокатом Юрієм Суховим. Однак Генпрокурор Віктор Шокін та інші члени комітету зазначили, що на засіданні може бути присутнім обмежене коло осіб, які можуть ознайомитися з доказами, а сторону захисту з ними ознайомити не можна. Проте пропозиція про закрите засідання набрала лише 4 голоси.

Тому депутати вирішили просто закрити засідання, яке тривало з 14 години, а в п'ятницю вранці провести робочу нараду. Тоді ж повинні бути ухвалені рішення про заслуховування подання і щодо депутата Мельничука.

Нагадаємо, під час засідання комітету генпрокурор Віктор Шокін підтвердив достатність, законність і обґрунтованість подань про зняття недоторканості з народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.