Росія хоче дестабілізувати всю Україну, а потім захопити, - Порошенко

Президент України наголосив, що російська агресія спрямована на захоплення усієї території України

Про це глава держави сказав під час виступу на 8-му Київському безпековому форумі, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"Більше року ми стикаємось з викликами, які були спрямовані на знищення нашої держави. На сьогоднішній день в нас є підстави бути переконаними, що агресору потрібна вся Україна - слабка, дестабілізована, з дискредитованими європейськими цінностями й ідеями", - сказав він.

Президент нагадав, що рік тому українська армія була зруйнована, зброя та техніка розпродана, а корумповане керівництво військового відомства знаходилось на службі у Росії.

"Українці об’єдналися для захисту своєї Батьківщини, і до 80% громадян в той чи інший спосіб підтримали оборону держави. У нас немає жодного внутрішнього конфлікту. Навпаки, Україна під загрозою зовнішньої агресії стала єдиною як ніколи", - підкреслив Порошенко.

Окрім того, глава держави зауважив, що Україна продовжить укріплювати свою оборону.

"Ми скасували ганебний статус позаблоковості, і ті, хто казали і стверджували про цю позаблоковість, мають зараз понести відповідальність, бо вони разом з тими, хто зруйнував Збройні Сили, дозволили критично опустити рівень безпеки країни. Ми будемо будувати Україну разом з українським народом та нашими міжнародними партнерами. І ми переможемо", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко також зауважив, що Росії не потрібен був Крим - агресія проросійських бойовиків спрямована на захоплення всієї України.

Як повідомлялося, сьогодні стартував "Київський Безпековий Форум". Серед спікерів - Арсеній Яценюк, Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Павло Клімкін, Наталія Яресько, Міхеїл Саакашвілі та багато високопоставлених гостей з інших країн