Росія порушила справу проти України через "знищення російськомовного населення" у Горлівці

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії по факту обстрілу м. Горлівки Донецької області порушено кримінальну справу за статтею "Вбивство і замах на вбивство, застосування заборонених засобів і методів ведення війни"

Про це передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу слідчого комітету Росії.

"За даними слідства, 26 травня невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії, виконуючи свідомо злочинні накази командирів та посадових осіб Міноборони та Національної гвардії України, здійснили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння калібру не менше 122 мм, що має високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями, в місті Горлівці", - йдеться у повідомленні.

У слідчому комітеті наголосили, що українські військові начебто свідомо хотіли знищити російськомовне населення. 

"Слідство вважає, що нападники переслідували мету знищення національної групи російськомовних осіб, які проживають на території Донбасу. При цьому вони діяли в порушення Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України та Меморандуму до нього, а також положень низки міжнародних конвенцій, зокрема Конвенції про права дитини", - заявили у прес-службі.

Нагадаємо, 26 травня о 19:00 бойовики "ДНР" завдали масованого удару з важкої артилерії по житловому кварталу Горлівки.

Під час обстрілу один зі снарядів влучив у житловий будинок, у результаті чого загинули троє мирних жителів - господар будинку, його 11-річна донька і ще один чоловік.