Скандал у ФІФА не має жодного відношення до Росії, - посольство США

Посольство США в Москві заявило, що обвинувачення в корупції, висунуті проти низки чиновників ФІФА американськими й швейцарськими правоохоронними органами, не має стосунку до Росії

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на офіційну сторінку посольства у Facebook.

"Це розслідування не має жодного стосунку до Росії, яка прийматиме Чемпіонат світу з футболу в 2018 році. Росія навіть жодним чином не фігурує в тексті багатосторінкового повідомлення для преси, випущеного вчора Департаментом юстиції США", - йдеться у заяві американських дипломатів.

У заяві також зазначено, що серед обвинувачених немає росіян. Більше того, основна частина злочинів, які інкримінують чиновникам ФІФА, пов'язана з отриманням хабарів під час проведення різноманітних змагань на території Північної і Південної Америки.

Нагадаємо, що у середу за підозрою у хабарництві було затримано дев'ятьох високопосадовців ФІФА, яких також підозрюють у махінаціях під час виборів країн-господарок ЧС-2018 та ЧС-2022, які отримали Росія та Катар відповідно. За попередніми оцінками загальна сума корупційних оборудок у ФІФА може сягнути $10 млрд.