У Львові покажуть антиімперські та проукраїнські плакати російського художника

По закінченні експозиції плакати можна буде придбати, а виручені кошти підуть на лікування українських військових

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Zaxid.net.

У Львові відкрилася виставка протестних плакатів Антона Мирзіна "PAPERDAEMON". Антон Мирзін - графік з Пермі (Росія), який не може повернуся на батьківщину через політичні репресії. Наразі він очікує на надання йому політичного притулку у Києві, де створює нові плакати. 

Тридцять плакатів розмістилися на стінах тераси пабу L`UFT. Тематика творів - антиімперська, проукраїнська та революційна, створена на основі естетики пропаганди тоталітарних режимів

Автор у своєму слові до виставки зазначає: "Дуже приємно усвідомлювати те, що мені ніколи не буде соромно за тих, хто позитивно оцінює мої роботи. І не тому, що "хвала - не отрута", а тому що ці люди здійснили правильний вибір у своєму житті. Під критерієм "правильності" я розумію прагнення до свободи від всіляких нав'язуваних кліше, установок, штампів та ідеологій - як окремої людини, так і цілого суспільства, у цьому випадку українського, що прагне стати відокремленою політичною нацією". 

Організатори також зазначають, що після завершення експозиції плакати можна буде придбати, а виручені кошти підуть на лікування українських військових. 

"На жаль, я не можу бути присутнім на виставці у Львові, тому що перебуваю в процесі отримання статусу політичного біженця в Україні і тому змушений залишатися в Києві. Бажаю всім гостям і відвідувачам бойового настрою, залізної витримки і нескінченної волі, якої, втім, вам і так не позичати!" - зазначає Антон Мирзін.

Виставка триватиме до кінця червня.