Блаттер не переміг в першому турі виборів президента ФІФА

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер не здобув перемогу в першому турі на виборах глави цієї організації

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Медуза".

Для обрання в першому турі необхідно отримати дві третини голосів національних футбольних асоціацій, що входять до ФІФА. Всього таких асоціацій налічується 209. За підсумками голосування були визнані дійсними 206 бюлетенів. Блаттер отримав 133 голоси, його суперник йорданський принц Алі бін аль-Хусейн - 73 голоси.

У другому турі голосування для перемоги достатньо простої більшості голосів.

Йозеф Блаттер очолює ФІФА з 1998 року. У разі перемоги на чергових виборах новий термін стане для нього п'ятим на чолі федерації.

Перед голосуванням проти кандидатури Блаттера виступив президент УЄФА Мішель Платіні. Він повідомив, що переважна більшість національних асоціацій європейських країн будуть голосувати за принца Алі бін аль-Хусейна. При цьому передбачалося, що на підтримку Блаттера виступлять асоціації з африканських та азіатських країн. Російський футбольний союз також обіцяв голосувати за чинного керівника ФІФА.

Блаттер вирішив балотуватися на новий термін, незважаючи на розслідування справи про корупцію у ФІФА, по якому проходять високопоставлені чиновники федерації. 27 травня сім фігурантів справи були заарештовані в Швейцарії за запитом американської влади.