Кузьміних розказав, що за перехід на бік "ДНР" йому обіцяли квартиру і звання "полковника"

Командир 90-го батальйону 81-ї бригади Збройних сил, захисник Донецького аеропорту Олег Кузьміних розповів, що протягом 124-денного перебування в полоні терористи неодноразово намагалися переманити його на свій бік

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Факти".

"Усі розмови зі мною "слідчий" зводив до того, щоб схилити мене до переходу на їх бік. В армії "ДНР" мені пообіцяли посаду, звання - сказали, відразу полковника присвоять. Обіцяли гідну зарплату і навіть простору квартиру в Донецьку. Але я не думав про те, щоб порушити присягу, дану Батьківщині і народу України", - сказав він.

За словами командира "кіборгів", практично весь час в полоні його утримували в одиночній камері.

"90 з 124 днів полону я провів в кімнатці без вікон, розміром метр на два з кахельними стінами і підлогою. Число, місяць, день і погоду на вулиці я дізнавався в охоронця... Увесь простір на підлозі займав матрац. Виводили мене тільки в туалет, раз в 10 днів - в душ. І пару раз на місяць - на допит. Від малорухливості, можливо, і дала про себе знати травма коліна, отримана багато років тому. Я поки ще кульгаю", - розповів він.

Нагадаємо, Олега Кузьміних звільнили 22 травня. Пізніше стало відомо, що бойовики вимагали за Кузьміних 16 своїх поплічників.