Міністерство спорту закупить українським гімнастам сучасне обладнання

За тиждень Міністерство молоді та спорту оголосить тендер на закупівлю повного комплекту гімнастичного обладнання для олімпійської бази в Кончі-Заспі, де тренується збірна України на чолі з її лідером Олегом Верняєвим

Про це Еспресо.TV заявив радник міністра молоді та спорту Павло Булгак.

"Повірте, проблеми гімнастів не залишаються без уваги Міністерства молоді та спорту. Міністр Ігор Жданов декілька разів особисто зустрічався з Верняєвим та обіцяв вирішити це питання як невідкладне. Останнього разу така розмова відбулася 26 травня у присутності прем’єр-міністра Арсенія Яценюка на базі в Кончі-Заспі під час проведення Оргкомітету щодо підготовки України до Олімпійських ігор-2016. Яценюк доручив оперативно профінансувати усі необхідні видатки з держбюджету. Це питання вже реально вирішується", - запевнив Булгак.

За його словами, міністерство, крім усього іншого необхідного обладнання, закупить і гімнастичний килим. Усі необхідні бюджетні кошти для цього вже знайшли. При цьому Булгак дякує Національному олімпійському комітету, який теж найближчим часом купить килим, за допомогу.

За поданням Мінмолодьспорту на останньому засіданні уряду було погоджено проект указу президента про призначення стипендій нашим видатним спортсменам. Передбачається, що Олегу Верняєву, який є чемпіоном світу-2014 та абсолютним чемпіоном Європи-2015 (в багатоборстві) буде призначено найвищу з можливих за розміром стипендій - це 12 тис. грн щомісяця.

P.S. Свою позицію щодо вирішення проблем збірної України з гімнастики в цілому та її "зірки" Верняєва Міністерство висловило після публікації статті Чи втримає Бубка українського чемпіона світу Верняєва.