На Гройсмана "повісили" і долю Мельничука

Регламентний Комітет Верховної Ради підтримав подання Генеральної прокуратури про притягнення народного депутата Сергія Мельничука до кримінальної відповідальності, але не бачить підстав для його затримання

За таке рішення проголосували всі присутні члени комітету, передає Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Щодо Мельничука ухвалено три рішення. Одне стосується власне надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності... Комітет прийняв негативне рішення щодо затримання народного депутата і щодо арешту народного депутата Сергія Мельничука", - сказав журналістам після закінчення засідання перший заступник голови комітету, депутат від "Народного фронту" Павло Пинзеник.

За його словами, комітет прийняв рішення, що підстав до застосування запобіжних заходів поки що не вбачається, і подання Генеральної прокуратури в цій частині є необгрунтованим.

Таким чином, комітет направив свої висновки до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, який у свою чергу має право або повернути дане подання до ГПУ, або винести його на голосування в залі засідань парламенту.

Нагадаємо, сьогодні регламентний Комітет Верховної Ради вже передав право вирішувати долю недоторканності Сергія Клюєва спікеру ВР Володимиру Гройсману.

Читайте також: У ГПУ кажуть, що Мельничук причетний до викрадення тисячі автоматів Калашникова.