Німеччина надасть Україні 500 млн євро на енергомодернізацію, - Яценюк

Уряд Німеччини ухвалив рішення про відкриття кредитної лінії для енергомодернізації, енергоефективності та відновлення як Донбасу, так і допомоги держбюджету

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив на брифінгу під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, передає Еспресо.TV.

"В економічному співробітництві між нашими країнами хотів би відзначити, що урядом Німеччини ухвалено рішення про відкриття кредитної лінії для енергомодернізації, енергоефективності та відновлення, як Донбасу, так і допомоги держбюджету країни на суму 500 млн євро", - сказав він.

За словами Яценюка, ці кошти допоможуть зменшити витрати населення на комунальні послуги.

"Ці кошти будуть витрачені на проекти по енергоефективності в країні: на утримання будинків, на модернізацію теплоенергостанцій, на зменшення витрат на подачу електричної енергії, відповідно на зменшення витрат населення України на оплату комунальних послуг", - розповів Арсеній Яценюк.

Прем'єр-міністр також зауважив, що Німеччина володіє передовими технологіями в енергоефективності, "тому ці кошти звичайно частково будуть освоюватися також провідними німецькими компаніями". 

Арсеній Яценюк також закликав німецьких інвесторів до участі в модернізації української ГТС й приватизації енергооб'єктів.