"Народний мер" назвав безглуздою видачу землі "Нічним вовкам" в Криму

"Спікер Законодавчих зборів" Севастополя Олексій Чалий розповів, чому парламент виступив проти видачі в оренду земельної ділянки "Нічним вовкам" біля гори Гасфорта. На його думку, у відповідній постанові уряду міста є "порушення закону", а також "порушення здорового глузду"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Ви бачили супровідну записку до постанови цього? Виділяти майже 3 кв. км землі під півтори сторінки "хотелок" з підписом Хірург щонайменше дивно", - заявив Чалий в інтерв'ю "Коммерсанту".

Він пояснив, що сам колись отримував землю в Севастополі під меморіальний комплекс "35-та берегова батарея", розробляв під це окремий проект і проводив громадські слухання.

"І цю землю я отримував з патріотичною метою. "Нічні вовки" збираються проводити в тому числі платні акції, є певна комерційна складова. При тому наборі документів, який сьогодні є, видача в оренду 270 га землі  є неадекватною і має бути ліквідованою. І потрібно привести все у відповідність із законом. Нічого особистого", - уточнив він.

Спікер додав, що не забороняє членам мотоклубу проводити байк-шоу. "Якщо ми розберемося, яка територія для нього була задіяна, то побачимо, що вона ні в якій мірі не співвідноситься з цими 3 км", - вважає він.

Чалий не погодився з думкою, що байкери "заслужили цю землю". "Давайте всім почнемо за заслуги перед батьківщиною землю в Севастополі нарізати! У нас на мітингу 23 лютого 2014 було 30 тис. чоловік. Потрібно кожному дати по ділянці? Це не підхід. Закон є закон", - пояснив свою позицію спікер.

На питання, чи було доручення президента Росії з приводу видачі землі "Нічним вовкам", Чалий відповів: "Доручення президента - це офіційний документ, який має реєстраційний номер, публікується на сайті глави держави. Такого документа на сайті президента немає".

На цьому тижні стало відомо, що депутати Севастополя рекомендували владі міста анулювати призупинене розпорядження уряду і розробити концепцію розвитку території в районі гори Гасфорта, включаючи містобудівну та природоохоронну документацію, та забезпечити проведення з приводу цього публічних слухань.