Смерті українських воїнів - головні докази порушення Росією Мінських угод, - Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вкотре наголосив на порушенні Росією базових пунктів Мінських угод

Про це він сказав на брифінгу під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, передає Еспресо.TV.

На запитання німецького журналіста, чи порушує Україна Мінські угоди, голова уряду навів докази порушення Росією "білоруських домовленостей" та наголосив на найбільшій зацікавленості нашої держави у встановленні миру на Донбасі.

"Тут важливо оперувати фактами. Після оголошення президентом України припинення вогню, ми втратили 80 військовослужбовців і 400 поранені. ОБСЄ на щоденній основі подає свої репорти. Друга ключова умова – відведення важкої артилерії – не виконується російськими терористами", - розповів він.

За словами Яценюка, докази порушення Росією Мінських угод можна знайти в Інтернеті.

"Окрім висновків ОБСЄ, можна легко зайти в Інтернет і побачити не десятки, сотні світлин про те, що Росія і далі туди поставляє танки і про те, що тяжке озброєння знаходиться безпосередньо в зоні конфлікту у порушення мінських угод. Я уже не кажу про те, що Росія категорично відмовляється, щоб Україна відновила контроль над державним контролем між Україною і Росією", - наголосив він.

За словами прем'єр-міністра, саме Україна найбільш зацікавлені у встановленні миру на Донбасі.

"Якщо є якась сторона, яка найбільш зацікавлена в тому, щоб на Донбасі був мир і стабільність, то ця сторона – це Україна", - сказав він.