Слідчі знайшли пістолет, з якого могли застрелити Нємцова

В руках слідчих у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова, можливо, опинився головний доказ - пістолет, з якого міг бути розстріляний політик

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Як з'ясувалося, під час обшуку в березні 2015 року в Інгушетії в будинку матері колишнього бійця спецбатальйону "Північ" Заура Дадаєва оперативники знайшли пістолет ПМ. З такої ж зброї був убитий і Нємцов.

Адвокати підозрюваних у вбивстві Нємцова повідомили, що по вилученому пістолету вже призначена балістична експертиза.

Слідча бригада у справі про вбивство Бориса Нємцова призначила відразу кілька нових експертиз, які в першу чергу стосуються головного обвинуваченого - Заура Дадаєва.

У списку нових експертиз - фонографічна, судово-психологічна, молекулярно-генетична і балістична. Перші дві мають відповісти на принципове питання: чи давав Дадаєв початкові свідчення добровільно чи під тиском. Експерти будуть робити висновок на підставі відеозапису допиту Дадаева.

Так, фонетична експертиза допоможе встановити, чи була його розповідь підготовлена ​​кимось чи вона була спонтанною. Психологічна експертиза з'ясує, чи були на представленому записі ознаки негативно-психологічного впливу на Дадаєва.

Під час молекулярно-генетичної експертизи будуть зіставлятися фрагменти біологічних матеріалів, виявлених на місці вбивства Нємцова, на предметах і в автомобілі, яким користувалися фігуранти справи, а також у місцях їхнього проживання. Також призначено балістичну експертизу по п'яти патронах від пістолета ПМ калібру 9 х18.

Питання щодо головного доказу злочину - пістолета, з якого був убитий Нємцов, - досі залишається відкритим. Згідно зі свідченнями Дадаєва, пістолет Макарова з глушником і машину йому надав якийсь Руслік. Після вбивства Нємцова від нього ж нібито приїхав молодик, який забрав пістолет із собою.

Слідчі також припускали, що кілер міг викинути пістолет із Замоскворецького моста в Москву-ріку, однак водолази кілька тижнів прочісували дно металодетекторами, але знаряддя вбивства не знайшли.

Як розповіли адвокати двох підозрюваних у справі про вбивство Нємцова, в розпорядженні слідства є пістолет ПМ, який може стати головним доказом.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов був застрелений ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. У нього потрапило чотири кулі, він помер на місці.