Суд винесе вердикт сину Джемілєва у вівторок

У Краснодарському суді закінчилися дебати у справі Хайсера Джемілєва. Підсудний виступив з останнім словом. У вівторок присяжні винесуть вердикт

Про це розповів адвокат Хайсера Микола Полозов, пише Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Після закінчення дебатів Хайсер Джемілєв виступив з останнім словом. У вівторок, 2 червня, присяжні винесуть вердикт. Це буде, так би мовити, "російський варіант" вироку. Після ігнорування вироку України, вже винесеного у цій справі, воно перетворене на фарс", - сказав адвокат.

Він також нагадав, що Росія вивезла Джемілєва з Криму до Краснодару незаконно, всупереч рішенню Європейського суду з прав людини.

На судовому засіданні в п'ятницю адвокат переконував присяжних, що його підзахисний винний не у вбивстві з хуліганських мотивів, що йому інкримінує державний обвинувач Світлана Некоз, а у вбивстві з необережності. У батьківському карабіні, узятому в сейфі, Хайсер переплутав положення запобіжника, що й призвело до трагедії – смерті 43-річного друга сім'ї Февзі Едемова.

Полозов також нагадав, що підсудний не намагався сховатися або знищити сліди злочину, навпаки - попросив нічого не чіпати до приїзду міліції.

В останньому слові Хайсер Джемілєв визнав себе винним у розкраданні зброї та її зберіганні.

Читайте також: Російський суд відмовився припиняти справу проти сина Джемілєва.