Україна увійшла до трійки країн, мешканці яких задоволені своєю зовнішністю

Дослідження показало, що жінки та чоловіки однаково оцінюють свою зовнішність

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на дослідження GFK.

Лише одна людина з десяти в світі цілком задоволена своєю зовнішністю. Загалом половина людей деякою мірою або повністю задоволені тим, як виглядають. Нове дослідження підтвердило, що підлітки дещо більше незадоволені своєю зовнішністю, ніж представники старших вікових груп.

Найбільш самокритичними виявилися японці. Серед них абсолютно незадоволені власною зовнішністю понад 10% опитуваних.

Загалом більше половини (55%) опитаних віком від 15 років з 22 країн світу кажуть, що вони в деякій мірі задоволені своєю зовнішністю, що включає кожного десятого (12%) повністю задоволеного своєю зовнішністю. І навпаки, тільки 16% кажуть, що вони чимось незадоволені у своїй зовнішності; з них 3% стверджують, що вони абсолютно не задоволені. Решта 29% є нейтральними у своїх оцінках.

Найбільш задоволені своєю зовнішністю латиноамериканські країни. Мексика, Бразилія та Аргентина входять у топ-5 країн з найвищою кількістю населення, повністю задоволених зовнішністю. Коли критерії оцінки були розширені, і до повністю задоволених додались також ті, хто заявляє, що вони в деякій мірі задоволені своєю зовнішністю, Мексика вийшла на перше місце (74%), далі Туреччина (71%). Бразилія та Україна – наступні (65%), Іспанія – 64%. Німці та аргентинці мають однаковий показник - 62%. Японці найвимогливіші до своєї зовнішності – 38% не дуже задоволені чи абсолютно не задоволені нею. За ними йдуть жителі Великої Британії з показником у 20%, дещо нижчий відсоток у Південній Кореї, Росії, Швеції та Австралії - 19%.

Підлітки лише трохи більш критичні до своєї зовнішності. В той час, як підлітки вважаються найбільш самокритичними щодо власної зовнішності, ця схильність не така велика, як можна було б очікувати. Серед них більше тих, хто не дуже задоволений власною зовнішністю, ніж тих, хто абсолютно не задоволений нею. Загалом люди віком від 60 і більше років є найменш самокритичними: лише 9% не дуже задоволені своєю зовнішністю і 3% – абсолютно не задоволені.

Порівняння відповідей чоловіків і жінок пролило нове світло на уявлення, що жінки значно критичніше ставляться до свого зовнішнього вигляду, ніж чоловіки. Обидві статі мають однакову кількість відповідей, принаймні щодо частки тих, хто задоволений своєю зовнішністю, серед представників кожної статі 43% кажуть, що вони задоволені в деякій мірі, 12% стверджують, що вони повністю задоволені. Проте чоловіки частіше є нейтральними щодо цього питання, ніж жінки (31% проти 27%). Коли мова йде про незадоволення власною зовнішністю, жінки тут випереджають чоловіків, але ненабагато: 14% жінок не дуже задоволені порівняно з 11% чоловіків, а 4% жінок та 3% чоловіків відповіли, що вони абсолютно не задоволені власною зовнішністю.