Вчені показали, чим небезпечна локшина швидкого приготування

Локшина швидкого приготування може викликати ожиріння, серцево-судинні захворювання та інші недуги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на food.ndtv.com.

Науковці проаналізували вплив так званої локшини швидкого приготування (в Україні популярні "Мівіна" та "Роллтон"). Така їжа є в більшості будинків і мало хто ніколи не куштував цю страву.

Окрім розладу шлунку, ця локшина здатна викликати проблеми з кишківником та ожиріння.

Цікаво, що кожного року люди з’їдають понад 100 мільйонів порцій цієї шкідливої їжі.  

Згідно з доповіддю, опублікованою Всесвітньою асоціацією локшини швидкого приготування, Індія стоїть на четвертому місці в світовому споживанні локшини швидкого приготування ( 5,5 млн порцій на рік). Китай очолює список, споживаючи 44,4 млн порцій щорічно.

Ця страва зроблена так, щоб мати великий термін придатності, тому в ній мало поживних речовин, але багато жирів, калорій і натрію, штучних барвників, консервантів, добавок і ароматизаторів.

У більшості випадків глутамат натрію, а також трет-бутиловий гідрохінон – хімічні консерванти, отримані від нафтової промисловості - можуть бути присутніми в локшині швидкого приготування для посилення смаку і поліпшення зовнішнього вигляду. Перевищення вмісту цих речовин може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Торік південнокорейське дослідження показало, що хоча локшини швидкого приготування це зручна та смачна їжа, вона створює підвищений ризик метаболічного синдрому і має високий вміст натрію, шкідливих насичених жирів і несе надмірне глікемічне навантаження.

Жінки, які їдять локшину швидкого приготування два рази в тиждень або більше, мають вищий ризик метаболічного синдрому.

Дослідження показало, що надмірне споживання локшини можна не тільки викликати ожиріння, але й метаболічні хвороби: діабет, підвищений кров'яний тиск, гіпертонію, проблеми з серцем і так далі. Також цей вид фаст-фуду містить насичені жири, які при надмірному вживанні можуть підвищити рівень холестерину в крові і викликати діабет 2 типу.

Жир і вміст натрію присутній в локшини швидкого приготування по всій провідних брендів

Всі згадані вище дослідження і доповіді носять орієнтовний характер і наводить на думку про те, що занадто багато чого-то, очевидно, погано. І не тільки у випадку локшини швидкого приготування, але і для всіх видів оброблених харчових продуктів теж.

Метаболічний синдром - збільшення маси вісцерального жиру, зниження чутливості периферичних тканин до інсуліну і гіперінсулінемія, які порушують вуглеводний, ліпідний, пуриновий обмін, а також артеріальна гіпертензія.