Бойовики продовжують стрілянину на Донецькому напрямку

Бойовики продовжують використовувати міномети, гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонене Мінськими угодами озброєння

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"За минулу добу було зафіксовано 7 обстрілів з 120-мм міномету та 5 обстрілів з артилерії калібру 122 мм. Двічі російські найманці використовували танки", - зазначив він.

За словами речника, найважчою є ситуація на Донецькому напрямку.

"Велика кількість обстрілів із різних видів зброї зафіксована поблизу Донецького аеропорту, на околицях Горлівки, а також на південний захід від Донецька".

За минулу добу тут також відбулось два бойових зіткнення: поблизу Широкої Балки Дебальцівської міської ради та селища Красногорівка.

"В обох випадках українські військові дали відсіч ворогу, змусивши його відступити із втратами", - сказав Лисенко.

На Луганському напрямку інциденти порушення перемир’я з боку бандформувань зафіксовані в трьох населених пунктах - Станиці Луганській, Щасті та Трьохізбенці.

На Маріупольському напрямку, за словами Лисенка, протягом минулої доби інтенсивність обстрілів з боку бойовиків знизилась.

"У селищі Широкине після 18:00 незаконні збройні формування 4 рази порушили режим перемир’я".

Також вночі бойовики активно обстрілювали Станицю-Луганську, Трьохізбенку та інші населені пункти.

Як повідомлялося за минулу добу втрат серед українських військових немає, проте 4 бійців порнено.

Нагадаємо, в останньому звіті ОБСЄ спостерігачі відзначили, що бойовики стали стріляти частіше.

Як повідомлялося, учора терористи зосереджували вогонь своєї артилерії, мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів на Донецькому напрямку.