На блокпосту в Макіївці був підліток з автоматом, - ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ бачили дитину віком 12-14 років з автоматом Калашникова на блокпосту на околицях Макіївки, яку контролюють представники самопроголошеної "ДНР"

Дитина була вдягнена в камуфляж та тримала автомат AK-47 - йдеться в звіті ОБСЄ за четвер, 28 травня, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "ВВС".

Більш детальної інформації про цей випадок та ситуацію в Макіївці не повідомляється.

Спостерігачі кажуть про збільшення кількості обстрілів та порушення у відведенні важкого озброєння від лінії зіткнення.

Спостерігачі повідомляють, що на околицях Донецька тоді була більша кількість порушень перемир'я, ніж у попередні дні. Упродовж дев'яти годин спостерігачі чули 150 вибухів, здебільшого з 82-мм та 120-мм мінометів та озброєння танку.

У Луганській області спостерігачі також чули вибухи в районі Трьохізбенки, яку контролюють українські військові, та населеного пункту Фрунзе, який контролюють представники "ЛНР".

Повідомляється, що спостерігачі повторно оглянули місця, де зберігається важке озброєння - два українських військових та одне представників "ЛНР" - та переконались, що відведене від лінії зіткнення озброєння залишається на місці.

Водночас спостерігачі бачили у двох контрольованих "ЛНР" місцях 17 танків - на півночі та північному заході від Луганська.