Прем'єр Ізраїлю назвав умови визнання незалежності Палестини

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що залишається прихильним ідеї створення палестинської держави, закликавши палестинське керівництво відновити переговори

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Після переговорів із міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, який здійснює візит в Ізраїль, Нетаньяху заявив: "Я, як і раніше, дотримуюся ідеї про те, що єдиний шлях для встановлення міцного світу пролягає через реалізацію концепції двох держав і двох народів - демілітаризованої держави Палестина, яка визнає єврейську державу Ізраїль".

За словами ізраїльського лідера, єдиним способом просунути справу миру залишаються прямі переговори, з яких палестинці вийшли.

Під час своєї передвиборної кампанії у березні нинішнього року Нетаньяху заявив, що жодної палестинської держави не буде сформовано, поки він залишається на своїй посаді.

Мирні переговори були припинені в 2014 році і, як кажуть спостерігачі, говорити про їх відновлення на тлі недовіри двох сторін один до одного, а також формування вкрай правого кабінету в Ізраїлі, досить важко.

У понеділок міністр закордонних справ Німеччини збирається відвідати Сектор Газа, де багато районів, зруйнованих під час війни з Ізраїлем у 2014 році, залишається в жалюгідному стані.