Росія не збирається зізнаватися, кого внесла у "чорний список"

Росія не буде оприлюднювати інформацію щодо того, кому саме з європейських політиків заборонено в'їзд на територію країни

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова, передає Еспресо.TV.

"Росія не розголошує ці списки. При наявності у європейських власників дипломатичних паспортів сумнівів у відсутності проблем з в'їздом на територію Росії, вони можуть уточнити в російських посольствах і генконсульствах інформацію", - написала вона.

За словами Захарової, російські закордоні установи оперативно нададуть вичерпні дані про можливість відвідування Росії.

"Повторю ще раз: і публічно, і по дипломатичних каналах (під час переговорів, зустрічей, на майданчиках міжнародних організацій) європейським, як ми досі вважаємо, колегам були дані відповіді на всі їхні питання як про причини введення відповідного російського списку, так і по схемі дій європейських політиків, які хочуть відвідати Росію", - зазначила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Москва передала до посольств держав-членів ЄС список нев’їзних до країни політиків.

Президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".