У Криму через загрозу затоплення мешканці тікають із села

В селі Баштанівка Бахчисарайського району Криму почалася евакуація місцевих жителів через загрозу затоплення території

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

Поруч із селом Баштанівка протікає річка Кача, вище над селом розташовується невелике озеро. Через рясні опади, що обрушилися на півострів за останній тиждень, рівень води у водоймах піднявся вище гранично допустимих норм і загрожує затопленням села.

Під загрозою підтоплення також і сусідні села – Кудрино, Синапне і Верхоріччя.

За словами місцевих жителів, на даний момент жителі села Баштанівка в терміновому порядку залишають свої будинки самостійно, з речами і документами, на власному транспорті. Біля меж села знаходяться співробітники МНС і кримські "козаки", які перекрили дорогу і не впускають на територію села транспорт і людей.

Крім того, в місті Бахчисараї в районі площі Леніна чергує близько 20 автобусів, призначених для евакуації жителів співробітниками МНС.

Раніше повідомлялося, що в Криму побоюються затоплення селищ в Бахчисарайському районі. За повідомленням МНС Криму, 31 травня надійшло повідомлення від Державного комітету з водного господарства Криму про те, що можливий аварійний скид води із Загорського водосховища (Бахчисарайський район). У зв'язку з цим можливі підтоплення ділянок та житлових будинків у населених пунктах, розташованих вздовж русла річки Кача.