Грибаускайте пишається, що її радник - у "чорному списку" Путіна

Президент Литви Даля Грибаускайте каже, що пишається тим, що Росія у свій "чорний список" включила її радника із зовнішньополітичних питань Йовіту Нелюпшене

Про це повідомляє  Еспресо.TV із посиланням на ru.delfi.lt.

"Наскільки мені відомо, в цьому списку - найвідоміші політики Європи. Можу тільки радіти тому, що моя радник з питань зовнішньої політики теж в нього внесена поряд з такими відомими прізвищами. Це величезна оцінка", - сказала вона.

Нагадаємо, Москва передала країнам ЄС список європейських політиків, яким заборонено в'їзд на територію Росії. У цьому переліку - 89 прізвищ.

Як повідомлялося, у ЄС стверджують, що санкційний список Росії необгрунтований. Окрім того, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".

Пізніше євродепутати "розсекретили" російський "принцип взаємності". За словами голови комітету Європарламенту в закордонних справах Елмара Брока, "чорний список" на заборону для в'їзду десятків європейських політиків, чиновників і військових до Росії - "шоу для власного народу", яке символічно будується на принципі "зуб за зуб".

У свою чергу глава МЗС Росії Сергій Лавров наголосив, що до списку внесені ті особи, які підтримали "державний переворот" в Україні.