Лавров розказав, чому вніс європейських політиків у "чорний список"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров повідомив про причини внесення 89 європейських політиків у санкційний список Москви

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Російську службу Бі-Бі-Сі".

Лавров заявив, що в санкційний список Москви були внесені лише ті громадяни Євросоюзу, які підтримали "державний переворот в Україні" і сприяли "створенню умов для гоніння на росіян".

Також, як пояснив Лавров, Брюссель просив у Росії санкційний список у "конфіденційному порядку", той факт, що список просочився у ЗМІ, є "порушенням етичних норм".

У МЗС Росії також заявили, що рішення щодо кожного фігуранту "чорного списку" були ретельно вивірені.

Нагадаємо, у Німеччині наголосили, що хочуть "відкритості і прозорості" "чорних списків" Росії. У ЄС стверджують, що санкційний список Росії необгрунтований.

Як повідомлялося, нещодавно президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".

Пізніше євродепутати "розсекретили" російський "принцип взаємності". За словами голови комітету Європарламенту у закордонних справах Елмара Брока, "чорний список" на заборону для в'їзду десятків європейських політиків, чиновників і військових до Росії - "шоу для власного народу", яке символічно будується на принципі "зуб за зуб".