"Чорний список" Росії - це шоу для власного народу, - євродепутат

"Чорний список" на заборону для в'їзду десятків європейських політиків, чиновників і військових до РФ - "шоу для власного народу", яке символічно будується на принципі "зуб за зуб"

Про це заявив голова комітету Європарламенту у закордонних справах німецький політик Елмар Брок, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Депутати Європейського парламенту різко розкритикували заборони на в'їзд до Росії для десятків європейських політиків, посадовців та військових.

За словами Брока, російський санкційний список є "неприйнятним свавіллям", адже ніхто з осіб, внесених до нього, не вчинив нічого протиправного.

"У цьому - радикальна відмінність від списку санкцій ЄС проти російських політиків. Серед фігурантів списку лише деякі мають відношення до Росії і процесу врегулювання кризи навколо України, що дає можливість для подальших переговорів", - сказав Брок.

Голова фракції "зелених" у Європарламенті Ребекка Хармс (Rebecca Harms), яка фігурує в цьому списку, також назвала список санкцій Росії свавіллям. Варто зазначити, що її ім'я внесено і до попереднього "списку" - Хармс безстроково заборонений в'їзд до Росії з осені 2014 року.

"Я намагалася зрозуміти цей список, але так і не змогла", - сказала вона.

Нагадаємо, Росія оприлюднила свій "чорний список" у відповідь на санкції ЄС .Всього в списку санкцій РФ 89 європейських політиків, чиновників і військових. Серед них - вісім німців.

Водночас, деякі європолітики пишаються присутністю свого імені у російському списку. Однак загальна реакція ЄС - негативна, у Європарламенті вже пообіцяли вжити заходів, якщо Москва не надасть пояснень щодо цього списку.