Російський "чорний список" доводить, що я добре роблю свою роботу, - євродепутат

Бельгійський євродепутат Марк Демесмекер наголосив, що йому приємно потрапити до "чорного списку" Російської Федерації

Про це повідомляє  Еспресо.TV із посиланням на Радіо Свобода.

"Приємно мені, незначному фламандцеві, потрапити до цього списку поважних осіб, бо це означає, що я роблю добру роботу", - сказав він.

Також Демесмекер додав: список підтверджує, що російський авторитарний репресивний режим все більше посягає на європейські цінності, зокрема, свободу висловлювань.

"Нас намагаються карати за те, що ми виконуємо наші обов’язки – мати й висловлювати свою думку", - зауважив євродепутат.

Політик висловив сподівання, що Євросоюз використає це як інструмент для продовження наявних обмежень та посилення санкцій.

"Це має нас мотивувати й згуртовувати. Це означає: якщо Путін справді боїться того, що ми робимо, то це означає, що ми на правильному шляху", - резюмував бельгійський парламентарій.

Як повідомлялося, президент Литви Даля Грибаускайте наголосила, що пишається тим, що Росія у свій "чорний список" включила її радника із зовнішньополітичних питань Йовіту Нелюпшене.

Нагадаємо, Москва передала країнам ЄС список європейських політиків, яким заборонено в'їзд на територію Росії. У цьому переліку - 89 прізвищ.

У ЄС стверджують, що санкційний список Росії необгрунтований. Окрім того, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив про те, що якщо Росія не надасть пояснень про причини заборони на в'їзд деяким членам Європарламенту, він залишає за собою право "вжити відповідних заходів".