NASA перенесло випробування марсіанської "літаючої тарілки"

Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору США перенесло на ранок середи другі випробування новітнього спускального апарата, відомого як "літаюча тарілка"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "ТАСС".

Причиною перенесення стала штормова погода.

"Висота хвиль не дозволяє проведення безпечних операцій. Чергова спроба випробування апарата відбудеться у середу, 3 червня, не раніше 7:30 за місцевим часом (20:30 за київським часом)", - зазначається у повідомленні NASA. 

Перші випробування спускального апарата, який має офіційну назву "Аеродинамічний надувний уповільнювач надзвукової швидкості", відбулися 28 червня 2014 року. Вони завершилися частковим успіхом, оскільки на завершальній стадії приводнення в апарата не розкрився головний парашут. Від удару об воду "літаюча тарілка" серйозно постраждала.

Нагадаємо, сьогодні у NASA були заплановані випробування космічного апарату з вивчення Марсу, який інженери назвали "літаюча тарілка".

Апарат, що має форму диска, призначений для доставки важких вантажів на Марс. Він кріпиться до космічного корабля і має забезпечити його гальмування у розрідженій марсіанській атмосфері і м'яку посадку на поверхню планети.