Росія незграбно та недолуго намагається відхреститися від збитого "Боїнга", - Турчинов

Секретар РНБО України Турчинов вважає, що Росія намагається "незграбно і недолуго" спростувати свою безпосередню участь у знищенні цивільного літака "Боїнг" малайзійських авіаліній

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на сторінку у Facebook Олександра Турчинова.

"Сьогодні російське керівництво запускає чергову "качку" з черговими експертами. На цей раз концерну "Алмаз-Антей", які черговий раз за вуха притягують брехливу експертизу на основі "експертних висновків, оприлюднених у ЗМІ", про те, що вчергове знайшли в цій справі український слід", - йдеться в повідомленні.

Політик зазначив, що на його пам'яті це п‘ята чи навіть десята спроба Росії відмежуватись від цієї страшної трагедії.

"Причому спроба знову незграбна та недолуга. Спочатку вони виводили "свідків", які на власні очі бачили на відстані 10 тис. кілометрів від землі, як український літак збив цивільний літак. Потім Міноборони РФ пред‘являло "супутникові знімки", що підтверджували наявність неподалік від місця падіння літака українських ПВО, які виявились неякісним фотомонтажем", - додав Турчинов.

У кінці повідомлення секретар РНБО зазначив, що Росії доведеться платити "в міжнародних судах за тероризм, за вбивства, за кров як українців, так і людей, які летіли на відпочинок в малайзійському "Боїнзі".

 

 

Читайте також: У Росії вже кажуть, що "Боїнг" збив не СУ-25, а український "Бук".