СБУ попередила угон тепловоза до Росії

Співробітники Служби безпеки України затримали у Лисичанську Луганської області тепловоз, який зловмисники планували вивезти до Російської Федерації за сфальсифікованими документами

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Локомотив виробництва ПАТ "Луганськтепловоз" правоохоронці зупинили на контрольно-пропускному пункті в'їзду-виїзду, розташованому на залізничній станції Переездная у місті Лисичанськ. Тепловоз транспортувався з місця стоянки на тимчасово окупованій території до замовника з Російської Федерації. У сфальсифікованій супровідній документації зазначено, що вартість тепловоза становить 80 млн рублів (близько 31 млн грн, - Ред.), хоча його ринкова ціна приблизно в чотири рази більше - близько $6 млн", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

Співробітники спецслужби встановили, що кошти за тепловоз повинні були надійти на рахунки ПАТ "Луганськтепловоз", що належить російській корпорації "Трансмашхолдинг".

"Луганське підприємство і досі не перереєструвалося на території, контрольованій українською владою, і платить "податки" терористам так званої "ЛНР", - зазначили в СБУ.