У Сімферополі з будівлі Меджлісу зірвали кримськотатарський прапор

У Сімферополі ввечері 1 червня невідомі зламали двері в будівлі на вулиці Шмідта, 2, в якій раніше розташовувався Меджліс кримськотатарського народу, і зняли національний прапор з фасаду приміщення

Про це повідомили свідки події, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

Проходячи повз будівлі, очевидці помітили, що двері біля головного входу були відкриті, а прапор, який раніше висів на фасаді над дверима, знятий і стоїть біля стовпа навпроти.

"Ми зайшли всередину і кілька разів крикнули, але ніхто не відгукнувся, після чого почали дзвонити всім, кого знаємо. Ми припускаємо, що за цей час, що обдзвонювали знайомих, невідомі залишили будівлю через чорний вхід", – зазначив співрозмовник видання.

За його даними, через деякий час на вулицю Шмідта, 2 під'їхали активісти кримськотатарського національного руху, серед яких був Куртсеіт Абдуллаєв, а також засновник Кримського історичного музею "Ларішес" Гулівер Алтин, адвокат Джемиль Темишев та інші.

Через час Темишев самостійно виліз на дах будівлі, а потім на парапет і поставив прапор на колишнє місце.

"Ніхто з присутніх заяву в правоохоронні органи про подію писати не став. Поліція, що прибула на місце, незабаром залишила територію", – розповів очевидець, зазначивши, що "все це схоже на провокацію".

Ні в правоохоронних органах Криму, ні в Меджлісі кримськотатарського народу поки не коментують цей інцидент.

Раніше, у вересні 2014 року, з будівлі Меджлісу в Сімферополі невідомі зірвали прапор України.

16 вересня 2014 року в будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі на вул. Шмідта, 2 пройшов дванадцятигодинний обшук. В результаті були вилучені документи, протоколи, ісламська література і комп'ютери.

17 вересня в будівлю Меджлісу прийшли судові пристави з попередженням про арешт цієї будівлі та ще шести об'єктів, що знаходяться на балансі БО "Фонд "Крим". 19 вересня будівлю Меджлісу було опечатано.

Фото: krymr.com