В Індії відтяли голову чоловіку заради врожаю

В Індії чоловікові відрізали голову, щоб викликати дощ і забезпечити хороший врожай

Про це повідомляє Еспресо.TV із посилання на "Лента.ру".

Ритуальне вбивство було скоєно в штаті Джаркханд на сході країни. Тіло 55-річного Тхеп Карії виявили в його власному будинку в селі Кхарваді-Кадамдохар. Як повідомила поліція, з чоловіком розправилися в неділю, 31 травня, перед самим світанком. Його голову вбивці забрали з собою.

На думку поліції і рідних загиблого, злочин скоїли адепти секти "мудкатва", або "орка". Ця група відома тим, що відрізає голови жертвам і зариває їх на рисових полях, що нібито має забезпечити дощі і врожаї. Правоохоронці оголосили про початок кампанії проти сектантів.

Секта "мудкатва" існує в Джаркханд не перше сторіччя. До неї в основному належать представники землеробських каст. Випадки обезголовлювання в штаті фіксуються практично щороку. Так, в 2012-му чоловік в одному з сіл заради врожаю приніс у жертву власну дружину, а в наступному році сільські жителі відбили у сектантів неповнолітню дівчинку, вже підготовлену до ритуалу.

Іноді поліції вдається напасти на слід культистів. У 2007 році за звинуваченням у скоєнні п'яти вбивств був заарештований 70-річний чоловік.