В Україну для обміну досвідом з військовими їдуть експерти НАТО

Цього тижня Україну відвідають експерти НАТО для обміну досвідом та підготовки українських військовослужбовців

Про це на брифінгу у вівторок повідомила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Цього тижня Україну для обміну досвідом та підготовки українських військовослужбовців відвідають експерти НАТО - представники консорціуму оборонних академій та дослідницьких інститутів з питань безпеки програми НАТО "Партнерство заради миру", група інструкторів Збройних сил Данії для участі у курсі штабних офіцерів військової поліції, психологи Національних збройних сил Латвії, а також французькі експерти з питань організації та функціонування системи постконфліктної психологічної реабілітації військовослужбовців", - розповіла Кушнір.

Вона також зазначила, що цього тижня в рамках візиту до України канадської делегації на чолі з прем'єр-міністром країни Стівеном Гарпером міністр оборони України Степан Полторак проведе зустріч з міністром національної оборони Канади Джейсоном Кенні.

2 червня глава Міноборони України проведе зустріч з делегацією групи дружби "Франція-Україна" Сенату Французької Республіки. "Сторони планують обговорити поточну військово-політичну ситуацію в Україні та можливості підтримки нашої держави країною-партнером", - наголосила Кушнір.

Також 2 червня заступник міністра оборони України Юрій Гусєв зустрінеться з делегацією слухачів Королівського коледжу оборонних наук Академії оборони Великої Британії. 

Нагадаємо, у нейтральних водах Чорного моря почалися спільні українсько-американські морські навчання