Яценюк назвав програму страхової медицини "Квіташвілі Care"

Україна повинна рухатися до впровадження державної страхової медицини, а міністр охорони здоров'я має впровадити відповідну програму

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання колегії МОЗ України, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

Прем'єр сподівається, що в Україні буде програма, аналогічна американській Obama Care, яку назвуть "Квіташвілі Care",.

"Є значна частина людей сьогодні в країні після складних викликів... Після війни, яка розпочата в країні, після економічної кризи, яка тягнеться з 2008 р. і зараз тільки посилена війною і російською агресією... Які не можуть собі дозволити оплатити медичні послуги. Що це означає? Це означає, що ми повинні з вами рухатися до державної страхової медицини", - сказав Яценюк.

За словами Яценюка за стандартами страхової медицини живе Європа і США.

"До речі, в США президент Сполучених Штатів протягом останніх двох термінів просуває так звану Obama Care... Я сподіваюсь, що у нас буде "Квіташвілі Care"... Де фактично 30 млн американців не мали можливості навіть викликати швидку допомогу, тому що вони не покривались страховкою. У нас в Україні 99% не покриваються страховкою", -  зазначив голова уряду.

У рамках запровадження страхової медицини прем'єр вимагає запровадження медичних протоколів, які повинні передбачати інформацію щодо того, яким чином та що саме лікується 

"Основне для мене, як для прем'єр-міністра, крім формули, мене цікавить дві речі - ефективність цього лікування та ціна цього лікування", - підкреслив Яценюк.