Зустріч контактної групи в Мінську не відбулася, - Тальявіні

Представниця ОБСЄ у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Хайді Тальявіні повідомила, що зустріч контактної групи в Мінську не відбулася, засідали лише підгрупи

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Радіо Свобода".

У Мінську відбулось засідання чотирьох робочих підгруп з політичних, економічних, гуманітарних питань та проблем безпеки. Тальявіні заявила, що всі підгрупи "працювали добре", але про підсумки говорити рано.

Всі чотири робочі підгрупи працювали у режимі, який був з першої їхньої зустрічі, і обговорювали "дуже складні питання", зазначила представник ОБСЄ.

"Питання у політичній робочій групі стосуються виборів, робоча група з безпеки має на порядку денному дуже складні питання щодо зупинення вогню за конкретними планами відведення важкої зброї не менше 100 міліметрів. Усі ці питання не вирішуються під час однієї зустрічі", – сказала вона. 

"Тристороння контактна група мала сьогодні також зустрітися, але по деяким питанням було вирішено відкласти обговорення роботи чотирьох підгруп на пізніше", – повідомила Тальявіні.

Нагадаємо, у вівторок у столиці Білорусі був запланований черговий раунд переговорів контактної групи. Очікувалося, що після засідання тематичних робочих підгруп о 16:00 переговори проведе контактна група.