Букмекери пророкують Платіні президенство ФІФА

Керманич УЄФА Мішель Платіні є фаворитом в боротьбі за пост, звільнений Йозефом Блаттером

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Goal.com.

Букмекерська контора William Hill дає на перемогу француза найвищі котирування – 2,37. Головним конкурентом президента УЄФА вважається принц Йорданії Алі бін аль-Хусейн, ставки на якого приймаються з коефіцієнтом 2,5. Третім у списку з показником 7 розташувався кращий футболіст світу 2000 року португалець Луїш Фігу.

Дещо нижчі шанси у президента футбольного союзу Нідерландів Міхаеля ван Прага (11), віце-президента ФІФА з Туреччини Сенеша Ерзіка (13) та генерального секретаря КОНКАКАФ (Північноамериканської конфедерації футболу) Теда Ховарда (13).

Водночас в успіх знаменитого французького футболіста Давіда Жіноли, що теж заявив про намір балотуватися в президенти ФІФА, букмекери не вірять та дають на нього коефіцієнт 34.

Нагадаємо, що 2 червня президент ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відставку попри те, що переміг на виборах глави організації лише минулого тижня. Голосування відбувалося на тлі грандіозного корупційного скандалу, під час якого на вимогу США у Швейцарії за звинуваченнями у хабарництві було затримано більше десяти високопосадовців ФІФА.