Поклонська пропонує стратити активістів, які не пустили силовиків розганяти Майдан

"Прокурор" Криму Наталія Поклонська направила в Слідчий комітет Росії матеріали для порушення справи про напад 19 лютого 2014 року в Черкаській області на кримських міліціонерів, які прямували в Київ для участі в силовому придушенні Євромайдану

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ЛIГАБiзнесIнформ.

Поклонська вимагає порушити справу за статтею 317 російського Кримінального кодексу (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), що передбачає покарання аж до смертної кари.

Вона стверджує, що група українських праворадикалів напала на автобус із 17 міліціонерами біля села Подібна Маньківського району Черкаської області. Вони підпалили автобус, а його пасажирам нібито заподіяли тілесні ушкодження.

Тим часом очевидці подій описували їх інакше. Село Подібна знаходиться на автотрасі Одеса - Київ. Близько сотні мешканців цього та сусідніх сіл перекрили дорогу, щоб не пропустити в столицю силовиків, які прямували з міста Умані. Затримавши мікроавтобус, в якому їхали близько 10 міліціонерів, активісти відібрали у них палиці, щити і шоломи, а також розбили вікна і порізали колеса.

Крім того, протестувальники зупинили автобус із приблизно 40 "тітушками", які їхали до Києва з Криму. Цей автобус майже прорвався через блокпост, однак протестувальники встигли пошкодити йому колеса. Половина "тітушек" розбіглася по полях, а інших зв'язали і відправили пішки назад в Умань. Автобус спалили.

Зазначалося, що таким чином активісти помстилися за смерть свого товариша. Під час перекриття траси водій чорного джипу на великій швидкості прорвався через натовп демонстрантів, збивши на смерть одного з них - хлопця приблизно 25 років.

Нагадаємо, нещодавно Поклонська заявила, що на півострові триває розслідування резонансних вбивств, які були скоєні до березня 2014 року.